Tehnicienii noștri pot repara orice fereastră de termopan
Cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice
martie 21, 2018
placi polimetacrilat (PMMA)
Avantaje ale folosirii placilor polimetacrilat (PMMA)
ianuarie 21, 2020
Show all

Sfaturi pentru intretinerea plaselor de tantari

plasa tantari

Intretinere plase tantari

 

Obisnuim sa le spunem plase de tantari, dar adevarul este ca actiunea lor este extrem de eficienta impotriva multor altor insecte care ne invadeaza o data cu primele raze de soare. Aceasta bariera protectoare montata la ferestre si usi impotriva insectelor de orice tip necesita si ea o minima ingrijire.

 

Procesul de intretinere plase tantari se demareaza nu doar pentru a le asigura buna functionare permanenta, ci si pentru a ne asigura noua un confort sporit. Cele mai bune produse de acest tip trebuie sa incadreze mai mult decat o simpla tesatura. Marimea ochiurilor este esentiala pentru ca trebuie sa blocheze patrunderea insectelor, dar, in acelasi timp, sa permita patrunderea luminii si a soarelui.

 

Tocmai din acest ultim motiv va trebui sa speli periodic plasa, sa o cureti de praf si de orice alte impuritati care s-au prins in ochiurile ei, doar ca vei avea nevoie de multa atentie si delicatete. Vestea buna este insa faptul ca nu trebuie sa apelezi neaparat la servicii specializate, care te vor costa foarte mult.

 

Cata vreme esti familiarizat cu modul in care functioneaza plasa si cu niste conditii minime de intretinere, ar trebui sa te poti ocupa de ea chiar tu. Asa cum am sugerat deja, va trebui sa o cureti periodic, dar, pe langa asta, vor fi necesare si cateva interventii de reglaj al feroneriei si al tamplariei.

 

In functie de starea plasei, s-ar putea sa trebuiasca sa intaresti si fixarea acesteia de cadru. Din cand in cand va trebui sa ungi balamalele, ca sa nu mai scartaie si sa fie actionate fara frecare si, eventual, sa aplici o solutie anticoroziva pe ele. Daca vrei, poti chiar sa vopsesti rama!

 

Bineinteles, intotdeauna trebuie sa tii cont de tipul de plasa. Plasele fixe se intretin diferit de plasele mobile, iar plasele de tip rulou, care se ruleaza intr-o caseta, deasupra ferestrei, si cele de tip plisse, care se gliseaza in lateralul ferestrei, sunt si mai provocatoare atunci cand vine vorba de intretinerea lor. Este posibil sa necesite curatarea cu anumite substante, demontarea dupa un sistem foarte bine pus la punct, aplicarea unor substante cu rol protector etc.

 

Mai mult decat atat, cu cat sistemul este mai complicat, cu atat mai mult trebuie sa apelezi la profesionisti in intretinere plase tantari, care vor actiona in cel mai scurt timp si, extrem de important, iti vor oferi garantie pentru interventiile pe care le fac.