In functie de necesitatile dumneavoastra precum si de preferinte, puteti opta pentru unul din modelele (tipurile) de plase de tantari prezentate mai jos. Este posibil ca dumneavoastra sa doriti un tip de plasa de tantari dar acesta sa nu se potriveasca in conformitate cu fereastra, tocmai de aceea noi va vom ajuta sa alegeti optiunea cea mai buna, prezentadu-va avantajele respectiv dezavantajele fiecarei optiuni in parte, argumentandu-va de ce este mai bines a alegeti un anumit model in favoarea altuia. Venim in intampinarea dumneavoastra cu solutii practice si sfaturi utile care cu siguranta va vor ajuta sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste tipul de plasa de tantari. Dupa cum am mentionat mai sus, plasele de tantari sunt de mai multe tipuri: cu balamale, rulou, plisse – fixe, mobile. Alegand modelul optim va veti asigura maximul de confort posibil.

Plase de tantari cu balamale  (mobile)

Plasele de tantari cu balamale se monteaza pe exteriorul tocului ferestrei, avand deschiderea batanta spre exteriorul ferestrei, insa exista optiunea blocarii lor pe pozitia inchis. Sistemul de prindere este cu balamale, ceea ce va puteti da seama si din denumirea lor. Plasele de tantari cu balamale contin si un sistem de inchidere si manere de actionare usor de actionat. Plasele de tantari cu balamale pot fi montate sau demontate foarte usor, intretinerea lor necesitand efort minim, plasele de tantari cu balamale avand nevoie doar de curatare periodica. Plasele de tantari cu balamale se demonteaza pe timpul iernii, pentru a preveni deteriorarea cauzata de ger, demontarea realizandu-se foarte usor.

Plase de tantari fixe

Plasele de tantari fixe au dezavantajul ca la montare se prind si ulterior nu pot fi deschise. Ele sunt prinse cu cleme de geam, putand fi montate doar la ferestre si nu la usi. Plasele de tantari fixe se demonteaza de obicei iarna, pentru a preveni uzura sau stricarea lor datorita gerului.

Plase de tantari tip rulou  

Plasele de tantari tip rulou au un design foarte elegant, fiind practic  continute intr-o rama, sau mai bine zis caseta care se monteaza in exterior partea de sus a ferestrei. Inchiderea sau deschiderea plasei de tantari tip rulou se face prin intermediul unui snur, tocmai de aceea sunt folosite foarte mult si in zone unde accesul la ferestre nu este facil, deoarece se ajunge la snur, plasa inchizadu-se sau deschizandu-se prin tragerea de snur. Majoritatea plaselor de tantari tip rulou se deschid vertical, actionand prin manevrarea snurului. Dimensiunea plaselor de tantari tip rulou se face in functie de dimensiunea ruloului. Ca pret plasele tip rulou sunt mai scumpe, insa si actionarea lor este mai usoara, se folosesc mai usor si de intretin deasemenea foarte simplu. Ruloul are de asemenea un system care previne ridicarea accidental a plasei.
Plase tantari tip plisse

Plase tantari PlissePlase tantari plissePlasele de tantari tip plisse sunt nou aparute in industrie, utilizarea lor fiind extraordinar de usoara, avand fiabilitate crescuta din cauza ca nu au arcuri. Plasele de tantari plisse se pot monta si la usi si la ferestre, fiind foarte utile pentru usi sau ferestre de dimensiuni mari datorita actionarii si intretinerii usoare a acestora. Un avantaj al plasei tantari tip plisse este – ca si la celelalte tipuri de plase – ca este construita din fire cu rezistenta mare, ramele fiind facute tot din aluminiu extrudat. Glisarea este avantajul major al acestui tip de plasa.

Culorile plaselor de tantari

De obicei culorile standard pe care orice firma le are in stoc sunt alb, maro si gri.