Plase anti insecte foarte bune
aprilie 3, 2016
Tehnicienii noștri pot repara orice fereastră de termopan
Cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice
martie 21, 2018
Show all

Curatarea plaselor de tantari

Plasele de tantari au un rol extrem de important in a te proteja de insectele nedorite. Cu cat plasa de tantari are ochiurile mai mici, cu atat este mai bine, pentru ca previne infiltrarea oricarei insecte, indiferent de marimea acesteia. Asadar, ne putem gandi ca plasele nu ar trebui curatate, deoarece praful face ochiurile sa devina mai  mici decat in mod normal. Dar aceasta idee nu este deloc buna. Haideti sa vedem de ce.

Curatarea plaselor de tantari este foarte importanta, din mai multe motive:

  • o plasa de tantari curata lasa aerul proaspat sa patrunda in incapere, fara a fi incarcat
  • o plasa de tantari curatata la timp permite luminii sa patrunda cat mai mult in incapere
  • o plasa de tantari care nu este curatata poate avea un impact asupra sanatatii tale
  • o plasa de tantari care nu este curatata la timp poate altera mirosul aerului care patrunde in locuinta ta

Curatarea plaselor de tantari se poate realiza extrem de usor, cum probabil iti poti imagina, imbibi un burete in apa cu detergent si o cureti usor, fara a apasa prea tare. De asemenea poti curata plasa de tantari cu aspiratorul, avand mare atentie la puterea de aspirare, ca sa nu strici plasa de tantari.

Poti spala plasa de tantari si direct sub dus, in cada, sau cu un burete imbibat in apa cu detergent, in cazul plaselor de tantari cu balamale, pe care le poti demonta si apoi remonta destul de usor.

Trebuie sa ai mare grija sa nu deteriorezi plasa sau sistemul de prindere atunci cand o cureti, tocmai din acest motiv apasarea trebuie sa fie foarte usor facuta atunci cand cureti plasa de tantari.

In momentul in care efectuezi o curatenie generala, cum ar fi cea de primavara, cand este si cald afara, plasele de tantari pe balamale, care sunt si cel mai des intalnite in locuinte, pot fi demontate si apoi montate la loc foarte usor, dupa ce sunt curatate sub dus. In timpul curateniei de primavara este si momentul sa iti verifici tamplaria termopan, fie ca este vorba de tamplarie aluminiu sau tamplarie PVC. In mod normal, este bine sa ne chemei pentru o revizie, deoarece mai bine previi decat sa repari.

In timpul curateniei de rutina, zilnica sau saptamanala, poti opta pentru curatarea plasei de tantari folosind o perie de praf pentru inlaturarea prafului sau altor depuneri. De obicei acest tip de perie pe care il poti utiliza la curatarea regulata a plasei de tantari este compusa dintr-o parte cu burete moale si o parte cu fire dure. Foloseste aceasta perie impreuna cu un spray tip detergent si astfel vei tine la departare si insectele nedorite.