Curatarea plaselor de tantari
martie 21, 2018
plasa tantari
Sfaturi pentru intretinerea plaselor de tantari
martie 21, 2018
Show all

Cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice

Tehnicienii noștri pot repara orice fereastră de termopan

Cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice

 

Tinand cont de faptul ca montarea termopanelor este o investitie semnificativa, avem tot interesul sa ne instruim pe tema cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice. Pe de o parte avem de invatat la capitolul intretinere, pe de alta trebuie sa tinem cont de necesitatea de a efectua revizii periodice, anuale mai exact.

 

In mod normal termopanul si profilele, fie ele din PVC, aluminiu sau lemn, se pot curata foarte usor cu o laveta cu apa si sapun. Ceea ce trebuie sa tii cont este ca laveta sa fie suficient de neteda incat sa nu zgarie suprafetele in nici un fel. La fel de important este sa evitati orice substanta care poate ataca profilul, precum acetona sau dizolvantul, solventii clorurati sau acizii de curatare.

 

Asa cum vei descoperi insa curand, curatarea nu este o simpla rutina, de ea depinzand buna functionare a termopanelor. Faltul tocului de pilda trebuie curatat cu mare atentie, pentru a preveni sau a remedia eventuala blocare a sliturilor gaurilor. In caz contrar, evacuarea apei si a condensului nu se va mai realiza corespunzator.

 

Garniturile termopanelor, actionate constant si supuse presiunilor, trebuie curatate aproximativ o data la sase luni, utilizand produse special destinate, pe baza de silicon. Acestea nu numai ca vor reface elasticitatea garniturilor, dar vor imbunatati si capacitatea de etansare. Daca ignori acest aspect, risti ca, in timp, sa observi ca incepi sa auzi din ce in ce mai mult din galagia de afara.

 

La fel ca si garniturile, feroneria are nevoie de ungere cu vaselina, cel putin o data in fiecare an. Astfel eviti frecarea inutila si uzura componentelor de feronerie, componente care, pana la urma, actioneaza intregul sistem.

 

In cazul in care planuiesti sa-ti renovezi apartamentul, ar trebui sa stii ca feroneria in general este extrem de sensibila la expunerea la var, nisip, ciment sau alte agregate minerale. Depuse pe feronerie, acestea o vor face in scurt timp inutilizabila. Iata, deci, un alt aspect de care trebuie sa tii cont la capitolul cum protejam termopanele impotriva uzurii fizice.

 

In cazul in care te intrebi cum ai putea feri aceste elemente de praful atat de fin ce rezulta pe parcursul lucrarilor de renovare, raspunsul este simplu. Magazinele dedicate comercializeaza o folie speciala pe care va trebui sa o aplici pe intreaga suprafata a feroneriei si sa o inlaturi o data ce praful si murdaria au fost eliminate din locuinta ta.

 

Nu in ultimul rand, va trebui sa te asiguri ca actionezi corespunzator, cu miscari ferme, nu bruste, orice elemente de termopan. Aeriseste frecvent camerele si opreste dispozitivele umidificatoare, acestea contribuind la instalarea condensului. Si, bineinteles, nu rata nici una din inspectiile periodice ale personalului autorizat de la care ai achizitionat termopanele. Preventia este cea mai eficienta forma de protectie.