Termopane Salamander – Sistemul bluEvolution
martie 14, 2022
Show all

7 greșeli de evitat la achiziționarea unui sistem de plase insecte

  1. Insuficienta Informare: Plasele anti-insecte sunt relativ noi pentru consumatorii din România, iar mulți nu sunt familiarizați cu opțiunile disponibile și potențialele probleme ce pot apărea la achiziționarea unei plase de țânțari nepotrivite pentru propria locuință.
  2. Incompatibilitate Cu Locul de Instalare: Ferestrele și ușile vin în diferite dimensiuni și configurații, la fel ca și sistemele de plase anti-insecte. Alegerea unei plase care nu este compatibilă cu spațiul de instalare este o greșeală frecventă. Nu vă orientați exclusiv după preț; este esențial să achiziționați o plasă care se potrivește perfect cu nevoile dvs.
  3. Alegerea unei Plase DIY Necorespunzătoare: Cumpărarea unei plase anti-insecte de tip „Do It Yourself” mai ieftine, pe care trebuie să o asamblați și să o instalați singuri, poate fi o alegere problematică. Plasele de insecte sunt produse specializate și necesită experiență în producție și instalare. Dacă nu sunteți familiarizat cu procesul de tăiere și asamblare, achiziționarea unei astfel de plase poate deveni inutilă. Dacă optați pentru o plasă DIY, asigurați-vă că aceasta este deja pre-tăiată la dimensiunile dorite și necesită doar instalarea ulterioară.
  4. Subestimarea Instalării: Chiar dacă majoritatea plaselor anti-insecte sunt relativ ușor de instalat, problemele pot apărea din cauza particularităților ferestrelor, modului de prindere pe toc, construcției pervazului exterior, etc., nu neapărat din cauza plasei în sine.
  5. Crezul Că o Plasă se Potrivește Oricărui Tip de Fereastră sau Ușă: Consultați un expert în plase anti-insecte înainte de a face o comandă. Fără a cunoaște avantajele și dezavantajele fiecărui tip de plasă anti-insecte, riscați dificultăți la instalare sau, în cel mai rău caz, incapacitatea de a fi montată deloc. Această situație poate fi evitată printr-un consult în prealabil.
  6. Ignorarea Garanției și a Întreținerii: Plasele anti-insecte, în special cele împotriva țânțarilor, necesită întreținere regulată, inclusiv spălarea lunară. Sistemele de plase au o garanție standard de 2 ani, cu posibilitate de extindere a acesteia. Este important să nu ignorați necesitatea întreținerii pentru a asigura funcționalitatea optimă a sistemului.
  7. Achiziționarea pentru Motive Nepotrivite: Plasele anti-insecte nu oferă securitate precum jaluzelele sau rulourile. Este esențial să achiziționați o plasă anti-insecte înțelegând limitările și să vă asigurați că alegerea dvs. este orientată corect și în conformitate cu nevoile specifice.